onsdag 21 januari 2009

Revolution-förändra världen.


Idag var jag på ett partimöte för rättvise partiet socialisterna. Eller möte och möte, vi var väl 3 st kanske, några var frånvaraande, men bättre än inget. jag vet som sagt inte om det är rätt form för mitt engagemang, kanske bör hitta en annan form.
Jag vill också påverka. Man ser saker varje dag och undrar, varför måste det egentligen vara sådär?
Och det är nog många som vill förändra och påverka.



De kanske blir medlemmar i någon politisk organisation, kanske står de "på barrikaderna" och demonstrerar. Vissa kanske planerar revolution, de själva vill ha makten.
Historien är full med revolutioner, och det förknippas ibland lite taskigt med kommunismen just.
Jag ska dock inte säga nåt om kommunismen,men jag tror inte på "färdiga paket" med lösningar, verkligheten är alltför komplex för en enhetlig lösning. Precis som kapitalismen inte ger den "frihet och välstånd" som dess mest fanatiska förespråkar. Religion är heller inte lösningen på allt. Därför att alla är inte likadana.
Men man vill förändra världen, göra revolution, vill göra stora saker, men man glömmer det lilla. Det som händer varje dag, varje ögonblick. För allt du gör får effekter.
Varenda handling är viktig, den kan öppna nya vägar, eller också stänga vägar.
Det finns någon "kosmisk lag" som säger att det du ger får du tillbaka", jag vet inte om ni läsare tror på "kosmiska lagar" men jag tror stenhårt på det här.
Du gör ett aktivt val när du handlar. Du kan välja varor som producerats med bra villkor för arbetare och miljövänligt, och därmed styra utbudet som konsument. Du kan välja och inte titta på alla program som du tycker "fördummar dig". Du kan faktiskt välja att inte köpa lotter, eller vad du nu 'är emot. Du kan välja och prata med din medpassagerare på bussen om du tycker att all är så tysta och du tycker det är konstigt.
Du kan välja att vara kärleksfull om du tycker att världen blivit hård och kall.
Om livet är ett skådespel så väljer du faktiskt din egen roll i långa loppet.


Så om man vill "förändra världen" VAR då också förändringen. Dvs att du faktiskt ska symbolisera den förändring du vill åstadkomma, med dina handlingar, annars är det meningslöst. Då blir det ju bara tomma ord.
Finns ett ordspråk som heter "barn gör som du gör, inte som du säger".
Ett annat förhållningssätt som jag snappat upp på en raggningssajt faktiskt, för nåt år sen, men som passar in bra är, att om din subjektiva verklighet, alltså den verklighet du tror på, är tillräckligt stark, så påverkar du ofta din omgivning, och der finns större chans att de kanske tror på det du säger, och i just raggning så innebär det att du kanske får hem den där tjejen från krogen för att du tycker det är helt normalt och i sin ordning och som om det vore det mest naturliga i världen.
Om man ska översätta det på "riktiga världen" så innebär det att om du vill förmedla något, tillexempel ett budskap om kärlek, så måste du mena det med hela dig, du måste vara kärlek, eller om du vill förmedla något annat.
Om du vill åstadkomma verklig förändring.

Världen är inget förutfattat manus. Ibland när man följer nyheterna får man intrycket att vissa agerar efter ett manus, men världen istort är inget manus. Du är med och skriver det varje dag.
Kanske kan just ditt bidrag till texten bli viktigt. Du väljer själv.


Visst, "stå på barrikader", och engagera dig i det stora, skriv blogg, eller bli journalist, eller politiker, eller försök påverka ute i den stora världen på något sätt. För det behövs! Jag skulle själv vilja göra det. men glöm inte "det lilla". Vi är alla energi och vi påverkar varann med vår energi varje dag. När man inser att allt man gör påverkar andra kanske man tänker efter. Och försöker att välja med mer tanke bakom, och tänka ett steg längre.
Då kanske man också inser hur stora möjligheter man har hela tiden.

Världen är inget förutfattat manus. Ibland när man följer nyheterna får man intrycket att vissa agerar efter ett manus, men världen istort är inget manus. Du är med och skriver det varje dag.
Kanske kan just ditt bidrag till texten bli viktigt. Du väljer själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar